Книга рецептів

Без стерилізації: приготуйте на зиму пікантний болгарський перець в кетчупі «Чилі»

13:25 — 7 вересня 2024 eye 977

Якщо ви маєте багато перцю, то його можна використати разом з іншими компонентами не тільки в приготуванні смачної сирої баклажанової ікри. Щоб насолоджуватися смаком болгарського перцю навіть взимку, спробуйте замаринувати його з кетчупом «Чилі».

Консервування перцю в кетчупі «Чилі» — це досить простий процес, консервація не потребує стерилізації. Не потрібно багато інгредієнтів чи спеціальних умінь, а результат буде смачним і корисним. Перчик виходить ароматним, пікантним, кисло-солодким, в міру гострим і чудовим на смак. Ведуча каналу «Прості Рецепти» в YouTube Юлія Ковальчук радить обов'язково приготувати цю заготовку на зиму.

Інгредієнти:

Для маринаду:

Приготування:

1. Перець вимити, очистити від насіння та нарізати великими шматочками, зручними для консервування.

2. Готуємо маринад: у велику каструлю налити воду, додати кетчуп «Чілі», цукор, сіль, рослинну олію та довести до кипіння.

3. Після закипання маринаду додати нарізаний перець і варити 10−15 хвилин на середньому вогні. Після цього додати оцет та подрібнений часник в каструлю з перцем. Продовжувати варити ще 5 хвилин.

4. Гарячий перець розкласти в стерилізовані банки та залити маринадом. Щільно закрити кришками. Банки перевернути догори дном і накрити ковдрою до повного охолодження. Зберігати в прохолодному місці.

Цей рецепт забезпечить чудовий смак перцю на зиму, з приємним пікантним відтінком кетчупу «Чілі».

Нагадаємо, якщо ви хочете смакувати перець вже тут і зараз, то спробуйте приготувати пікантний балканський делікатес — перець в йогурті.