З болгарського перцю можна приготувати безліч страв. Кулінар Володимир Ярославський запропонував чудовий та швидкий рецепт запеченого перцю, який можна готувати і на грилі і в духовці.
«Це найпростіша закуска, яка не потребує багато часу на приготування, а з’їдається ще швидше. А ще, буде лайфхак, як зберегти її на зиму», — зазначив Ярославський.
Кулінар порадив брати для закуски не товсті та продовгуваті сорти перцю, тому що в них менше насіння і щільна соковита мякіть, яка під час запікання не втрачає багато вологи.
Інгредієнти:
-1 кг перців
-2 зубочки часнику
-трохи кінзи та петрушки
-оливкову олію або запашну домашню
-сіль
-бальзамічний оцет, можна замінити на сік лимону чи яблучний оцет
- молодий козячий сир лабне (або бринзу).
Приготування:
В перцях видалити насіння і розрізати навпіл, змастив поверхню рослинною олією
Відправити перці на гриль або у розігріту духовку. Режим верхнього нагріву разом з обдувом.
Поверхня (шкірка) перців повинна майже згоріти.
Дістати готові перці, накрити фольгою й рушником, зачекати поки вони охолонуть.
Очистити перці від засмаглої шкірочки, коли вона саме спалена — це дуже легко робити
Додати до перців сіль, олію, оцет та подрібнені часник, кінзу і петрушку. Перемішати.
Подавати зі шматочками молодого сиру, як закуску.
Кулінар також додав, що дуже смачно робити брускети з таким перцем або можна його використовувати у салати чи основні страви, як додатковий гарнір
Щоб зберегти такі перці на зиму, їх потрібно скласти в баночку та залити гарячою олією, доведеною до 120−140 градусів. Або прогріти все в духовці при 100 градусах приблизно 40 хвилин.
На зиму також можна приготувати пікантний болгарський перець у кетчупі «Чилі».