Книга рецептів

Незрівнянні малосольні помідори за добу: виходять пружні, кисло-солоденькі, смачні

10:53 — 13 вересня 2024 eye 70891

Помідор — один з улюблених овочів, з якого можна приготувати безліч різних страв. Мариновані томати взимку є майже на кожному столі.

А малосольні помідори часто готують восени. Раніше це робили у дубових бочках. Їх закладали ще по теплому, а готові томати були за 3−4 тижні.

Господиня, яка веде свій блог з рецептами, запропонувала швидкий рецепт малосольних помідорів, які може приготувати навіть дуже молода кулінарка.

Інгредієнти:

Помідори -2 кг
Кріп, петрушка по пучку
Часник 6−8 зуб

Розсіл: на 1,5 літра води
Сіль-3 ст. л без гірки
Цукор -6 ст. л з невеликою гіркою
Спеції: лавровий лист, перець чорний горошок, насіння кропу (за бажанням), насіння гірчиці (за бажанням)
Оцет 9%-4,5 ст. л

Приготування:

Помідори потрібно вибирати пружні, краще сорт «Сливка». На кожному зробити надріз.

Зелень та часник дрібно порізати й начинити цією сумішшю кожний помідор.

Скласти помідори у ємність, додати половину гіркого перчика.

Розсіл приготувати, дати йому трохи охолонути.

Залити помідори розсолом й поставити на них гніт.

Такі помідори добу тримати за кімнатної температури, а потім поставити у холодильник.

Томати можна буде їсти вже за 24 години.

Ми також розповідали, як приготувати мариновані помідори черрі, а також квашені помідори без цукру.