Рання осінь для садівників — це час насамперед для підготовки саду до наступного сезону. Отже, плодові дерева потребують належного підживлення, аби легко перенести зимові холоди і негоду.
Рекомендації для кожної з культур надали на каналі «Моя дача. Сад і город».
Яблуні та груші
Їх потрібно підгодувати відразу після збирання врожа: внести 1,5 склянку cyперфосфату і 1 склянку cyльфату калію.
Читайте також: Що робити з падалицею яблук та груш: поради досвідчених городників
Вишня і черешня
Ці деревця корисно підживити в вересні: 1 склянку суперсульфату і 3 ст. ложки сульфату калію.
⠀
Смородина
У порівнянні з плодовими деревами кущі є зовсім маленькими, а поїсти люблять! Тому перший раз смородину треба нагодувати в кінці вересня — 0,5 склянки суперсульфату і 2/3 склянки сульфату калію. Друге підживлення проводять вже наприкінці жовтня: 0,5 відра перепрілого курячого посліду.
Читайте також: Чайна ложка цієї речовини замінить машину гною та інших добрив: що потрібно обов'язково додати до ґрунту на городі восени (відео)
⠀
Малина
А ось ця культура не особливо примхлива в їжі. Їй цілком достатньо одного підживлення в кінці жовтня: внесіть 3 кг перепрілого курника на 1 кв. м площі.
Раніше «ФАКТИ» писали, які дерева та чагарники посадити на ділянці восени, а які краще «притримати» до весни, а також яке підживлення потрібно забезпечити восени винограду.