Книга рецептів

Варення зі слив: чарівний смак вересня

22:25 — 20 вересня 2024 eye 270

Сливове варення — справжнє смакота. Його можна подавати до чаю, млинців та оладок, багатьох видів десертів. Не полінуйтеся його зварити одного разу — і ви захочете зробити це ще не раз. Особливо якщо це варення «слива в шоколаді».

Подавайте варення у гарній розетці. Ласуйте вишуканою ложечкою. Пийте чай із найкращої чашки, яка є у вашій оселі, адже атмосфера завжди дуже важлива. Вона створює настрій на весь день. Привчайте дітей бути естетами та цінувати красу.

Рецептом чудового варення зі слив поділилася кулінарка Елла Іванова.

- Це дуже простий рецепт варення зі злив, але результат перевершить ваші очікування, — каже Елла Іванова. — Воно неймовірно смачне. Варіть на великому вогні в чавунній або іншій товстостінній сковороді. Воду не додавайте — слива дасть свій сік.

Варення зі слив

Сливи помити, витягти кісточку і нарізати. Варити на великому вогні сім хвилин.

Додаємо цукор та на великому вогні варимо ще сім хвилин.

Додаємо лимонну кислоту та варимо ще пару хвилин.

Варення готове. Нехай охолоне — і смачного!

Нагадаємо, рецепт ідеального пирога зі сливами з газети The New York Times.

Фото з альбому Елли Іванової