Книга рецептів

Гурмани оцінять: грузинський рецепт варення з… перцю від Тінатін Ломінадзе

14:38 — 30 вересня 2024 eye 72

Фудблогерка Тінатін Ломінадзе, яка раніше розповідала, як приготувати мариновані кизил і сливи, назвавши їх вишуканою закускою, поділилася рецептом варення з перцю (або цицакіс мураба).

«Таке варення готують не до чаю, а до вина. Гурмани оцінять поєднання зрілого овечого сиру з таким варенням під келих білого вина. На перший смак, це солодке варення з ароматом паприки та яблука. Однак смак розкривається поступово — солодке переходить у гострий післясмак, що розігріває. Важливо в цьому рецепті вичистити все насіння з перцю і видалити внутрішні перегородки, а також витримати час приготування», — пояснює фудблогерка на своїй сторінці в соцмережах.

Інгредієнти (на 1 літр варення):

Читайте також: Неймовірне апельсинове варення із… кабачків: рецепт зі Львова

Приготування:

Раніше в ексклюзивному інтерв'ю «ФАКТАМ» львівська кулінар Оксана Вознюк розповіла про закарпатський сливовий леквар — це повидло, яке готують без цукру.

Фото — скріншот