Книга рецептів

Гарбуз, фарширований нутом, овочами та спеціями: справжня перлина осіннього столу

14:50 — 12 жовтня 2024 eye 177

Жовтень ось-ось досягне свого екватора, а ви досі не приготували жодної страви з королеви осені гарбуза? Виправте цей недогляд із рецептом від популярного українського видання.

До того ж запропонований варіант приготування овочів є максимально здоровим — гарбуз запікається у духовці без додавання м'яса. Його з успіхом замінюють популярні серед вегетаріанців кіноа і нут.

Отже, вам знадобляться:

Приготування:

Прогрійте духовку до 200 °C. Підготуйте два листи для запікання. Натріть внутрішню частину гарбуза 2 столовими ложками оливкової олії, покладіть половинки зрізом на деко і запікайте до м'якості приблизно 20−25 хвилин.

На другому листі розкладіть кукурудзу, збризніть її половиною столової ложки олії і запікайте до золотаво-коричневого кольору, 8−10 хвилин.

У невеликій каструлі доведіть кіноа з водою або бульйоном до кипіння і варіть на середньому вогні, поки кіноа не вбере всю рідину і стане м'яким, приблизно 12−15 хвилин.

Перекладіть готову кіноа у велику миску, додайте смажену кукурудзу, нут, подрібнену зелену цибулю, болгарський перець, петрушку та фундук.

У невеликій ємності змішайте оливкову олію з яблучним оцтом та гірчицею. Додайте сіль та перець за смаком. Полийте цією заправкою начинку і ретельно перемішайте.

Викладіть начинку в половинку гарбуза. За бажанням можна трохи вибрати м'якоть гарбуза, щоб звільнити більше місця для начинки або викласти його зверху.

Посипте гарбуз тертим сиром (з розрахунку 2 столові ложки на кожну половинку), потім поверніть в духовку ще на 10−12 хвилин, щоб сир розплавився, а страва прогрілася.

Подавайте гарбуз теплим, щоб максимально насолодитися його ніжним смаком та ароматом.

Також ви можете приготувати супер-десерт із гарбуза із сиром «Маскарпоне».