Омлет-пудинг з шоколадом — надзвичайно смачний варіант солодкого сніданку або простого у приготуванні десерту. Це ситно, дуже смачно та ще й виглядає апетитно. Тож потрібно спробувати, пише видання Poprostupycha.
Інгредієнти:
- 3 великих яйця
- щіпка солі
- 1 плоска столова ложка цукру
- 2 плоскі столові ложки ванільного пудингу (порошок)
- 3 столові ложки молока
- за бажанням: щіпка розпушувача
- 1 чайна ложка вершкового масла для смаження
- 1 чайна ложка шоколадної стружки або подрібненого молочного шоколаду
Додатково:
- 200 г маскарпоне або вершкового сиру
- 1 плоска столова ложка цукрової пудри
- кілька ягід полуниці
- за бажанням: кілька подрібнених фісташок або арахісу
Приготування:
Акуратно відокремте білки від жовтків. Збивайте їх із дрібкою солі до утворення твердих піків приблизно 2−3 хвилини на високій швидкості міксера. Додайте цукор (1 столову ложку) і продовжуйте перемішувати 3 хвилини.
У мисці змішайте жовтки з молоком (3 столові ложки), порошком для пудингу (2 плоских столових ложки) і за бажанням додайте щіпку розпушувача. Влийте до збитих білків і акуратно перемішайте віночком.
Розігрійте вершкове масло на сковороді середнього розміру. Розподіліть яєчну суміш по всій поверхні сковороди. Рівномірно посипати шоколадною стружкою (1 чайна ложка з невеликою гіркою). Смажимо з двох сторін близько 3 хвилин на слабкому вогні, бажано під кришкою.
Коли омлет добре підрум’яниться знизу, переверніть його. Зняти зі сковороди. Коли омлет трохи охолоне, змішайте маскарпоне (200 г) або бутербродний сир, наприклад вершковий (можна замінити напівзнежиреним) з цукровою пудрою (1 плоска ложка) і викладіть суміш по центру омлету. Також додаємо кілька скибочок полуниці. Складіть його навпіл і за бажанням посипте подрібненими фісташками або арахісом.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати яскраве варення з гарбуза. Також радимо рецепт ароматної випічки — пиріг «Яблучна хмаринка».