Для городників вкрай важливим є не лише вирощування гарного врожаю, але й вміння зберегти його якнайдовше. Різні овочі та фрукти потребують для цього різного підходу. Наприклад, за одним з «народних» методів, перед закладанням на зимове зберiгання червоних буряків їх радять «викупати» в соляному розчинi.
Наразі на вулиці жовтень, невдовзі синоптики обіцяють заморозки на грунті та у повітрі, а це означає, що прийшов час збирати середньостиглі та пізні сорти капусти. Зазвичай її починають збирати у вересні і закінчують наприкінці жовтня. Хоч ця культура і витримує температуру до 5 градусів мороза, не потрібно чекати, коли на вулиці зовсім похолодає.
Читайте також: Наводимо лад у саду та на городі та саджаємо овочі «під зиму»: календар городника на жовтень-2024
Головне правило при зберіганні капусти, як пише видання «На пенсії», це — зберігання врожаю у приміщенні, де немає підвищеної вологи — інакше качани згниють.
Отже, для зберігання врожаю капусти до весни чи навіть літа, дачникам радять:
Папір, в який загорнуто качан, вбиратиме надлишок конденсату, а плівка захистить овоч від пересихання.
Раніше досвідчені городники розповідали, чому тріскаються качани капусти, та як цього уникнути.
Фото Pixabay