Книга рецептів

Паста з соусом горгонзола та волоськими горіхами: вишукана та дуже смачна вечеря

20:04 — 19 жовтня 2024 eye 81

Італійська кухня з обов'язковою пастою та різноманіттям соусів визнана у всьому світі. Паста з соусом горгонзола та волоськими горіхами — смачний вибір для швидкого приготування їжі. Насичений смак сиру горгонзола в поєднанні з хрусткими волоськими горіхами дарує незабутні кулінарні враження, пише видання Retete.

Інгредієнти:

Приготування:

У великій каструлі доведіть до кипіння 1,5 літра води й додайте 0,5 чайної ложки солі. Додати лінґвіні й тушкувати 10 хвилин, періодично помішуючи.

Розігрійте сковороду на середньому вогні та додайте подрібнені волоські горіхи. Смажимо їх 30 секунд, потім перекладаємо в миску і відставляємо.

У ту ж сковороду додайте 1 столову ложку рослинної олії, свіжий чебрець і часник. Смажте 30 секунд. Потім додайте вершковий сир, сир горгонзола і 120 мл води, в якій варилися макарони. Перемішуйте, поки сири не розплавляться і стануть однорідними.

Після того, як макарони проваряться протягом 10 хвилин, злийте їх і додайте в каструлю з соусом. Добре перемішайте, щоб інгредієнти поєдналися.

Подавайте пасту на тарілках, посипавши підсмаженими волоськими горіхами. Подавати з салатом. Приправити сіллю, перцем і крапкою оливкової олії.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт фаршированих буряків від суперфіналістки «МайстерШефа».

А кулінарка Елла Іванова поділилася рецептом домашніх пряників, які можна подавати до чаю чи кави.

Фото: pixabay