Яєчня чи омлет є звичним сніданком для багатьох українців, адже ці страви можна щораз готувати по-новому.
Один з варіантів на своєму каналі запропонувала українська блогерка-красуня з «ляльковим» голосом Alina FooDee.
Її рецепт базується на лаваші, який блогерка, до речі, спекла вдома всього з трьох інгредієнтів.
Втім, можна також використати готовий лаваш, який продається у будь-якому супермаркеті. Бажано, аби він був круглим, повторюючи діаметр вашої улюбленої сковорідки, але завжди можна вирізати зі звичайного листкового.
Окрім лаваша, підготуйте:
Приготування
Цибулю, помідори і шинку наріжте кубиками, сир натріть на тертці, яйця збийте зі спеціями та сіллю.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії, викладіть усі інгредієнти.
Вилийте яйце, посипте сиром і накрийте другим листом лаваша.
Готуйте під кришкою на маленькому вогні протягом 5−7 хвилин, після чого акуратно переверніть на другий бік (наприклад, за допомогою кухонної дощечки) і продовжуйте готувати ще 3−4 хвилини, але вже знявши кришку.
«Погодьтеся, що це набагато цікавіше, ніж просто яєчня чи омлет. Лаваш хрумкий, а всередині соковита начинка. Набагато смачніше, ніж здається», — підсумувала авторка рецепту.
Також ви можете скористатися рецептом швидкого пирога з капустою на сковороді від Alina FooDee.