Книга рецептів

Пекельні помідори: як приготувати оригінальну закуску на зиму

14:41 — 19 жовтня 2024 eye 5907

Багато хто з господинь, зібравши врожай помідорів, воліє позбавитися від недозрілих плодів. А дарма, бо їх можна законсервувати на зиму.

«Пекельний» рецепт маринованих зелених помідорів на зиму публікує український Telegram-канал «Дача.Сад та город».

Інгредієнти (нa 2 трилітрові банки):

Для маринаду:

Хід приготування

Помідори перебрати, помити, розрізати на 4 частини кожен.

Перець очистити від насіння і плодоніжок, дрібно порубати.

Зелень помити, порубати. Часник пропустити через прес.

Змішати всі інгредієнти у великій мисці та залишити на 15 хвилин.

Приготувати гарячий маринад.

Викласти помідори в банки, ретельно утрамбовуючи.

Залити банки гарячим маринадом і залишити на 15 хвилин.

Злити маринад у каструлю, довести до кипіння, залити в банки.

Закатати, перевернути, укутати, залишити до повного охолодження.

Також зверніть увагу на відеорецепт схожої закуски «з маминого зошита», але без маринаду.

А ще нагадаємо про оригінальний рецепт консервованих помідорів у желе.