Городниця з Одеси, яка поділилася своїм методом боротьби зі слимаками на капусті, розповіла, як вона зберігає врожай часнику.
За її словами, у такий спосіб часник до весни буде як новенький, навіть, якщо він буде зберігатись у звичайній квартирі.
«Спосіб найпростіший. Від вас не знадобиться ніяких зайвих рухів тіла чи великих витрат. Усе необхідне знайдеться на вашій кухні», — зазначила жінка.
Але насамперед потрібно дотримуватися елементарних правил підготовки головок до зберігання.
По-перше, їх необхідно добре просушити після того, як вибрали часник з грядки. Робити це краще у затіненому провітрюваному місці.
Під час просушування часнику перо потрібно зберігати. Це дуже важливо, адже з нього ще відбувається відтік поживних речовин у головку. Й під час просушування вона ще може навіть набрати трохи маси.
А от передчасна обрізка пера може спровокувати появу гнилі й різних хвороб. Період просушування триває не менш як 50 днів. Тобто якщо ви прибрали часник з грядки наприкінці липня, братися до обрізки пера можна тільки в середині вересня.
Вже після проведеної обрізки можна готувати головки до закладання на зберігання. При цьому ще потрібно обов'язково сортувати зібраний врожай — дрібні головки складати до дрібних, а великі до великих.
Також потрібно видаляти всі голівки, які здаються підозрілими на предмет зараженості інфекціями.
Зберігати часник у квартирі можна у звичайній картонній коробці. На дно коробки розкласти в один шар паперові рушники або паперові серветки, потім шар часнику в одну головку, поверх ще один шар рушників, і знов часник. Шари чергувати, доки не вкласти весь врожай.
Коробку закрити. Так часник добре зберігається до самої весни.
Також можна всю зиму зберігати часник у 3-літрових банках. Як правильно це зробити, у нашому матеріалі.
Власними методами зберігання часнику поділилася також блогерка Катерина Мазурець.