Книга рецептів

Так готують справжні мексиканці: Марко Черветті порадив рецепт смачної чилакілес

10:24 — 21 жовтня 2024 eye 176

Відомий шеф-кухар Марко Черветті вже давно не працює в Україні, але українці пам'ятають його страви, рецепти яких він збирав по всьому світу.

Одна з таких страв — справжня мексиканська яєчня чилакілес, яку дуже люблять готувати корінні жителі Мексики.

А про те, як радив її готувати Марко Черветті, розповідає українське видання.

Інгредієнти:
Цибуля червона — 1 шт
Соус сальса — 50 г
Авокадо — 1шт
Кіндза — 20 г
Кукурудзяна олія — 2 стол л
Яйця — 2шт
Сіль
Перець червоний — 1 шт

Приготування:
По-перше потрібно приготувати подушку з начос — кукурудзяних чипсів або сухої поламаної на шматочки тортильї.

Начос добре поєднуються з соусом сальса (традиційно використовується в мексиканській кухні), червоною цибулею та свіжою кінзою.

Викласти начос на тарілку. На нього покласти сальсу.

Авокадо порізати скибочками та викласти на тарілку наверх сальси.

Почистити цибулю, нарізати дрібними кубиками та притрусити нею авокадо й сальсу.

Подрібнити кінзу і присипати зверху.

Додати дрібно нарізаний перець чилі.

Додати цибулю, чилі та кінзу.

Яйця смажити на кукурудзяній олії так, щоб білок побілів, а жовток — добре тримав форму.

Викласти яйця на начос. Чилакілес готовий.

Кухар впевнений, що той, хто скуштує цю страву, відчує себе справжнім мексиканцем.

Нагадаємо також про смачний сніданок від української блогерки Alina FooDee та про яєчню з шинкою на грінках по-албанськи від Ардії Діаманті.