Книга рецептів

Квашена капуста за рецептом Євгена Клопотенка: «ферментація» частини нашого життя

10:40 — 25 жовтня 2024 eye 447

Коли на дворі холоднішає, а вітамінів на столі меншає з огляду на завершення сезону, надзвичайно важливим джерелом корисних речовин може стати капуста, яка смакує як маринованою, так і квашеною. Квасити можна не лише білокочанну, а й червонокаочоанну капусту.

Відомий кулінар Євген Клопотенко запропонував свій рецепт, додавши, що наші пращури хоч і не знали такого слова, як «пробіотики», але точно знали, як заквасити смачнющу хрумку капусту. «Ферментація — це нормальна така частина української культури. Особливо коли пора робити запаси на зиму. Тобто десь от зараз», — пише він на своїй сторінці у соцмережах.

Інгредієнти:

Читайте також: «Легендарна українська „весільна капуста“ має особливий смак», — кулінарка Оксана Вознюк

Приготування:

«За день-два капуста пустить сік, тому варто під банку поставити глибоку миску чи тарілку. Три дні очікування — і хрумка ферментована капуста готова», — додав Євген Клопотенко.

Рецепт квашеної капусти «Пелюстки» від Тетяни Литвинової читайте на нашому сайті.

Фото — скріншот