Книга рецептів

Пляцок «Гуцулка»: сміливо подавайте до святкового столу

20:04 — 26 жовтня 2024 eye 9386

Пляцок — чудовий варіант до кави у вихідні та на свята. Цей пляцок готується з простих і доступних продуктів. Просто смакота, ділиться кулінарка Наталія Бевза.

Тісто:

Крем:

Приготування:

Амоняк попередньо змішати зі сметаною. В миску всипаємо просіяне борошно, додаємо маргарин, цукор і все перетираємо в крихту. Додаємо всі інші інгредієнти й замішуємо м'яке тісто, яке ставимо на 1 годину в холодильник. Ділимо на 6 рівних частин.

З кожної розкочуємо два коржі. Один намазуємо варенням і накриваємо другим. Випікаємо таких три коржі. Кожний по 15 хв при t 180°. Випікаємо на пергаменті.

Збити крем, перемастити кремом охолоджені коржі.

На пару годин (а краще на ніч) поставити в холодне місце.

Раніше «ФАКТИ» публікували нескладний рецепт пікантних мінікруасанів до філіжанки кави.

Також спробуйте приготувати заливний пиріг з консервованим тунцем — швидкий та смачний рецепт.