Торти і пироги без випічки набувають все більшої популярності серед українських господинь, адже дозволяють істотно економити час та енергоресурси.
В рецепті, який обрала для себе пані Катерина, використовуються стиглі груші сорту «Конференція», але це не принципово, головне — аби вони були смачними і цупкими.
Повний перелік інгредієнтів:
Основа (корж):
Заварний крем:
«Кришталь»:
Приготування
Почистіть груші. Завдання полягає в тому, аби повністю вичистити серединку та зняти шкірку. При цьому хвостик має залишитися.
Викладіть груші у каструлю, додайте цедру лимона чи іншого цитрусу, цукор та спеції. Можна також додати червого вина, аби груша набула червоного кольору. Поставте на плиту, доведіть до кипіння, зробіть мінімальний нагрів і проварюйте фрукти протягом 20−25 хвилин.
Готову грушу покладіть на сито, щоб стекла вся зайва волога, але дуже обережно, бо вона має зберегти форму.
Поки груша відпочиває, подрібніть печиво, додайте вершкового масла і сформуйте основу для торта у роз’ємній формі діаметром 20 см та висотою 10 см. Крихту з маслом розрівняйте по формі за допомогою склянки і приберіть основу в морозильну камеру.
Приготуйте заварний крем з молока та яєць з додаванням меду і ванільного цукру.
А про секрети його приготування та подальші кроки формування торта дізнайтеся з відео.
Також нагадаємо про рецепти грушевого повидла з вершковим смаком, що нагадує згущене молоко, а також яблучно-грушевого крамблу.