Книга рецептів

Скумбрія за сімейним рецептом: яскрава рибна вечеря від Тетяни Літвінової

17:44 — 2 листопада 2024 eye 24722

Якщо у вас ще немає планів на сьогоднішню вечерю, але напередодні ви придбали заморожену скумбрію, з неї можна приготувати дуже ефектну страву, яка сподобається навіть найменшим членам родини. Це риба на шпажці, яка дуже привабливо виглядає.

Приготувати таку рибу запропонувала відома фудблогерка Тетяна Літвінова.

Страву готують з томатним пюре, який добре маскує специфічний аромат скумбрії.

Інгредієнти :

Приготування

/Для початку рибу слід добре почистити, видаливши хребет і кісточки, а також порізавши на порційні шматки товщиною 1,5−2 см.

Нанизавши рибу на дерев’яні або металеві шпажки (дерев'яні варто попередньо змочити водою), змастити зверху і з боків томатним соусом на основі готового томатного пюре з додаванням соку апельсина, ароматних трав, та меленого чорного перцю.

Відправити рибні шашлички запікатися при 180 градусах на 20 хвилин.

До речі, додає Тетяна, скумбрія є дуже корисною, адже у 100 г скумбрії міститься добова норма Омега-3, тому її дуже корисно їсти дітям.

А ще радимо потішити рідних на вихідних шашликом зі свинини з розмарином за німецьким рецептом.