Книга рецептів

Пікантний лимонний кекс: гості будуть у захваті

20:04 — 3 листопада 2024 eye 306

Зазвичай приготування кексів не вимагає багато часу. Кексове тісто дуже просте, але пам’ятайте, що інгредієнти найкраще поєднуються, коли вони кімнатної температури. Готові холодні вироби найкраще просочувати гарячим сиропом — так кексове тісто добре вбирає сироп. Лимонний кекс — це основа, до якої можна додати ягоди або карамелізовані персики чи яблука, ділиться кулінарка Світлана Климовська.

Складники:

Сироп:

Приготування:

Розтопити вершкове масло. Збити яйця з цукром. Влити молоко, розмішати. Ввести просіяні сухі інгредієнти. В кінці додати розтоплене вершкове масло. Натерти цедру лимона. Все розмішати. Форму 24/10 (розмір може відрізнятися на декілька см) змастити вершковим маслом та присипати борошном. Вилити кексову суміш. Випікати 30−40 хв за температури 180 градусів. Охолодити.

Для сиропу сік лимонів довести до кипіння з цукром. Охолодити до 60 градусів та влити лікер. Просочувати теплим сиропом холодний кекс.

Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт пишного бисквіта з яблуками і крамблом.