Канули в Лету ті часи, коли варення та джем варили виключно із сезонних фруктів та ягід. Зараз можна робити конфітюр і з овочів або з міксу дарів природи. І не обов'язково готувати про запас. Готуйте з нагоди приходу гостей або як доповнення до якоїсь страви.
Екзотичні різновиди варення та джемів продаються в магазинах делікатесів. Ціни, м'яко кажучи, вражають. То чому ж не приготувати такі ласощі в домашніх умовах? Обійдеться у кілька разів дешевше.
Рецептом бурштинового джему із двох видів перцю поділилася кулінарка із Кривого Рогу Елла Іванова. Подивіться на фото — і напевно ви не встоїте перед спокусою приготувати такі ласощі. Тим більше, що зробити це легко і просто.
— Такий джем ідеальний до сирної тарілки та тостів на сніданок, — каже Елла Іванова. — Це дуже смачно та красиво! Спробуйте приготувати — і я впевнена, що ви оціните цей рецепт. Можливо потім захочете приготувати такий джем ще не раз.
Бурштиновий джем із перцю
- 3 жовті болгарські перці (приблизно 500−600 г)
- 3 перці чилі
- 100−150 г яблучного оцту
- 400 г цукру
- 10 г пектину
Варимо до загусання приблизно 20−25 хвилин.
Охолодити.
І смачного!
Раніше Елла Іванова поділилася рецептом приготування морквяно-цитрусового чаю з імбиром.
Фото з альбому Елли Іванової