Яблучний пиріг, мабуть, один із найяскравіших, найсмачніших і затишніших символів осені. Адже одна думка про запах кориці у будинку, шматочок теплого пирога з чашкою чаю, м’який плед і зоряне небо за вікном створює мрійливий настрій. Рецептів яблучного пирога незліченна кількість — у кожному регіоні у кожної господині є своя особливість. Цей не потребує особливих навичок чи виняткових продуктів, але який без винятку вражає кожного, хто його куштує, пише литовський сайт We love lithuania.
Складники:
- 5 яблук
- ½ склянки цукру
- 2 яйця
- 1 стакан борошна
- 1 ст.л. розпушувача
- 2 — 3 ст.л. олії
- Щіпка кориці
Приготування:
Розігріваємо духовку до 180 º C (програма верх-низ) або 160 º C (програма вентилятор). Яблука очистіть від шкірки, видаліть насіння і наріжте шматочками. Яйця збити з цукром.
Змішайте борошно з розпушувачем. У яєчно-цукрову суміш додаємо борошно та олію і збиваємо все до однорідності. Виливаємо тісто на нарізані яблука і все добре перемішуємо, щоб тісто добре розподілилося та обгорнуло яблука.
Викладаємо все у форму для запікання, застелену пекарським папером, рівномірно розподіляємо ложкою і посипаємо корицею. Поставте в духовку і випікайте яблучний пиріг 35−45 хвилин, в залежності від духовки. Перевірити готовність можна за допомогою дерев'яної зубочистки — застроміть її в середину коржа і витягніть, якщо зубочистка суха, значить готово. Смачний яблучний пиріг як теплим, так і охолодженим.
Звичайно, якщо ви їсте його теплим, класика подачі, яка ніколи не розчаровує — пиріг з ложкою морозива або вершків. Смачного!
Нагадаємо рецепт пирога «Яблучна хмаринка».