Книга рецептів

Ароматні булочки з сиром: діти точно оцінять смакоту

20:05 — 8 листопада 2024 eye 249

Це простий та вдалий рецепт булочок з сирною начинкою, які виходять гарні, пухкі і смачні. Вони вийдуть у кожної господині, а результат неодмінно порадує, ділиться кулінарка Наталія Бевза, яка раніше давала рецепт пляцка «Гуцулка».

Інгредієнти:

Сирна начинка:

Приготування:

В миску виливаємо тепле молоко, додаємо цукор, дріжджі. Все гарненько вимішуємо. Додаємо сіль, яйце, білок, масло, борошно. Замішуємо м'яке тісто. В кінці можна при вимішуванні додати на руку трішки олії. Тісто має бути однорідним і еластичним.

Накриваємо плівкою і даємо підійти в теплому місці одну годину.

Коли тісто гарно піднялося, викладаємо на стіл і обминаємо. Розділяємо на 2 частини. Присипаємо поверхню борошном і кожну частину розкатуємо в квадрат 40×40. Розрізаємо тісто на десять смужок за допомогою різачка для піци. Робимо надріз (як на фото — Авт.).

Викладаємо сирну начинку і скручуємо рулетиком. Виходить 20 булочок. Розкладаємо на застелене пергаментом деко, накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хв. Змащуємо збитим жовтком+молоко. Випікаємо при t 180 °C 25−30 хв.

Нагадаємо рецепт дріжджових булочок із сезамом.