Книга рецептів

І пісно, і смачно: «коронний» сочевично-нутовий суп від Світлани Левицької

12:01 — 17 листопада 2024 eye 68

Фудексперт Світлана Левицька, яка ділиться з фоловерами рецептами здорових страв, зокрема каш, звернулася до теми «правильних», тобто. вегетаріанських супів.

Отже, у меню — сочевично-нутовий суп, який традиційно готують на Близькому Сході.

Для його приготування знадобляться:

Приготування

Для приготування супу краще взяти антипригарний сотейник або каструльку, в якій відразу готуватимемо. Але якщо ні, то сковорода та звичайна каструля теж підійдуть.

Цибулю нарізаємо кубиком цибулю і обсмажуємо до розм'якшення (близько 5 хвилин).

Додаємо часник, терту моркву, паприку, кмин і гасимо разом ще 2 хвилини. Додаємо подрібнені томати, сочевицю, бульйон, лаврове листя, сіль, перець, доводимо до кипіння.

Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і готуємо протягом 10 хвилин.

Додаємо нут, варимо ще 10 хвилин.

Прибравши лавровий лист, 0,5 літра супу відправляємо в блендер і подрібнюємо, після чого повертаємо назад у каструлю (так суп отримає більш багату текстуру, хоча можна пройтися занурювальним блендером по всій каструлі).

Додаємо зелені овочі (горошок, стручкова квасоля, броколі — на що фантазії вистачить) і варимо, поки овочі досить не прокиплять.

Подаємо із зеленню.

«Такий суп довгий час був коронним блюдом мого блогу. Він і пісний, і веганський, і рослинний, і дуже смачний» , — коментує фудексперт.

Нагадаємо також про варіацію сочевичного супу із сухариками для любителів «гостренького» .