Книга рецептів

Соковита курка в духовці: є секрет, завдяки якому вона вийде ідеальною

20:06 — 19 листопада 2024 eye 149

У духовці можна приготувати не тільки курячі котлети у сметані, а й цілу соковиту курку. Це відмінна страва! Головне правильно запекти, щоб курка була золотистого кольору, а м'ясо — соковитим. Таку курку, звичайно, можна подавати на вечерю, а якщо залишиться, то використовувати для приготування ситних, корисних салатів, пише видання Beszamel.

Складники:

Приготування:

Курку промити і обсушити. Змішайте спеції в мисці, а потім додайте олію. Готовим маринадом змастити всю курку, буквально втираючи спеції в неї. Помістіть курку в жароміцний посуд і налийте на денце склянку води — це дозволить курці не пересохнути під час запікання. Розігрійте духовку до 190 градусів і запікайте курку приблизно 1,5 години, кожні 10−15 хвилин поливайте її соусом (на початку запікання, коли курячий жир ще не витопився, поливайте водою з дна форми). Завдяки цьому курка набуває красиву, золотисту та хрустку шкірку і чудовий смак.

Нагадаємо рецепт курячих мафінів від Олексія Міля.