Книга рецептів

Ромова баба: дуже смачно й ароматно

21:59 — 21 листопада 2024 eye 428

Ромова баба — ласощі незвичайні. Але приготувати його вдома не так складно, як може здатися на перший погляд.

Домашня випічка є домашня, тому улюблені ласощі варті того, щоб навчитися їх готувати. І зробити це можна, не відкладаючи. Адже те, що відкладається, часто і зовсім не здійснюється.

Рецептом ромової баби поділилася кулінарка Елла Іванова, яка раніше давала рецепт чарівно смачних вергунів.

Ромова баба

Готуємо тісто

Усі інгредієнти мають бути холодні.

Усе з'єднуємо і добре вимішуємо приблизно хвилин 10.

Додаємо сіль і 70 г холодного вершкового масла. Вимішуємо.

Розкладаємо тісто по формах.

Залишаємо в теплому місці 30−40 хвилин.

Випікаємо за 180 градусів приблизно 12 хвилин.

Сироп

Усі інгредієнти з'єднати і варити хвилин п'ять. Додати ром (60 г). Дати настоятися хоча б годину, але краще — кілька годин.

Потім доводимо сироп до кипіння і занурюємо в нього випічку. Складаємо ромові баби в баночку і заливаємо сиропом, що залишився. Ставимо на ніч у холодильник.

І смачного!

Нагадаємо рецепт штруделя із грушами.

Фото з альбому Елли Іванової