Книга рецептів

Класика, яка сподобається всім: Тетяна Литвинова поділилася рецептом справжньої одеської юшки з 5 видів риби

16:30 — 22 листопада 2024 eye 75

Нині у самому розпалі Різдвяний піст, під час якого віруючим заборонено вживати м'ясо. А оскільки вже холодно, господині активно переключилися на приготування пісних борщів та інших аналогічних гарячих страв.

Не змогла залишитись осторонь цього тренду і знавчиня одеської кухні, колишня суддя шоу «МастерШеф» Тетяна Літвінова.

Вона запропонувала приготувати справжню юшку (або ж йуху) по-одеськи, з додаванням томатної заправки — тузлука.

Особливого смаку юшці додає спосіб її приготування — у печі, а також використання одразу п'яти (!) сортів риби — сома, судака, білого амуру та червоного окуня.

Всі інгредієнти (з розрахунку на 7 л води):

Для тузлука:

Приготування

Для приготування бульйону кладемо у казан голову товстолоба та лосося, додайте цибулю і моркву (на овочах попередньо слід зробити надрізи). Ставимо на вогонь до закипання.

Філе сома, судака, білого амуру та червоного окуня чистимо і нарізаємо на шматки. є

Також чистимо і нарізаємо картоплю, розбираємо броколі на суцвіття.

Після закипання бульйону, дістаємо голови й проціджуємо бульйон.

Повертаємо в казан моркву та цибулю, додаємо картоплю і ставимо знову на вогонь. Після закипання додаємо рибу та броколі.

Готуємо тузлук: до томатного пюре додаємо часник, сіль, оливкову олію, червоний перець та кріп.

Сервіруємо і подаємо: найсмачніша юшка по-одеськи у вашому житті готова!

А тим, хто все ж не постує, рекомендуємо звернути увагу на рецепт «особливих» чебуреків від Євгена Клопотенка.