Пишні смачні оладки полюбляють і дорослі, і діти. А такі, з цибулею, нам в дитинстві частенько готували матусі та бабусі. На смак вони трішки схожі на біляші. Оладки соковиті завдяки цибулі, смачні як в теплому вигляді, так і в холодному, особливо зі сметаною, ділиться фудблогерка Марина Гармаш.
Потрібно:
- 500 мл теплої води,
- 1 — 2 ч. л. цукру,
- 1 — 1, 5 ч. л. солі,
- 15 — 20 г пресованих дріжджів,
- 400 г цибулі,
- 3, 5 стакани борошна
Приготування:
Цибулю наріжте дрібними кубиками, додайте сіль, добре пожміть руками.
В теплу воду додайте цукор та дріжджі, залиште на 3 — 5 хвилин.
До цибулі додайте просіяне борошно та рідину з дріжджами. Ретельно перемішайте за допомогою ложки. Накрийте миску, залиште на 25 хвилин для підходу тіста.
Для приготування оладок тісто набирайте ложкою, яку попередньо занурили в воду. Обсмажте в олії до золотистого кольору. Покладіть на паперовий рушник.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт яскравого різдвяного салату з апельсином, а також незвичайний легкий рецепт маринованої риби.