Не печиво — а мрія. Солодке, але з легенькою кислинкою, м'яке, ароматне з ноткою прянощів. А який колір гарний та яскравий. Кориця додає приємного смаку печиву, не забиваючи основний абрикосовий смак. Найпростіші інгредієнти — без цукру, яєць та вершкового масла. Повірте, результат вас здивує. А саме головне, воно довго залишається м'якеньким, ділиться фудблогерка Марина Гармаш, яка раніше давала рецепт оладків з цибулею.
Потрібно:
- 350 г абрикосового джему,
- 1 п. цукру з корицею,
- 80 мл олії,
- 400 г борошна,
- 2 ч. л. розпушувача,
- 1 — 2 ст. л. цукру за бажанням
Додатково: цукор
Приготування:
До джему додайте цукор з корицею та олію, перемішайте. Поступово введіть борошно з розпушувачем. Краще по стакану, ввели стакан — перемішали, його потрібно небагато. Все залежить від густини джему чи варення. Вологими руками сформуйте кульки. За бажанням кожну кульку зверху макніть в цукор.
На деко покладіть фольгу. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 -190 градусів приблизно 18 -20 хвилин. Вийміть противень з духовки, але одразу не знімайте, дайте злегка охолонути. Обережно зніміть печиво, як охолоне. Вихід з цієї порції 21 штука.
Готувати зовсім просто, а результат вас неодмінно порадує.
Нагадаємо рецепт заварних млинців на кефірі.