Книга рецептів

Різдвяний штолен: незвичайний рецепт ласощів

22:00 — 26 листопада 2024 eye 101

Різдвяна випічка — справжнє диво. Вона смачна й ароматна. До свят залишається не так багато часу, тому вже сьогодні варто продумати меню святкового столу.

Незвичайним рецептом штолена поділилася кулінарка Елла Іванова.

Штолен

Ароматна суміш

Усе змішати і витримати дві доби в холодильнику.

Для тіста

Для змащення

Для посипання

Готуємо тісто. З'єднати вершки та дріжджі. Змішати і збити вершкове масло, цукор, ванільний цукор, сіль і яйця. Додати сир «маскарпоне» або м'який сир і продовжуємо збивати. Потім додаємо суміш вершків із дріжджами, змішуємо і додаємо просіяне борошно. Вимішуємо, накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на пів години.

Додаємо цукати (без рідини). Вимішуємо. Ділимо на дві частини — для двох штоленів. Формуємо штолени. Поміщаємо на пергамент дека і чекаємо 30 хвилин, поки в теплому місці вони збільшаться в об'ємі. Потім випікаємо при 180 градусах 30 хвилин, і ще при 160 градусах 20−30 хвилин. Ще теплий штолен змащуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо цукровою пудрою. Коли охолоне, можна ще раз посипати цукровою пудрою.

Зберігати в пергаменті в прохолодному місці.

І смачного!

Нагадаємо рецепт гуски до різдвяного столу.

Фото з альбому Елли Іванової