Рисові десерти дуже популярні у багатьох країнах світу. Але й рисова каша може стати справжнім витвором мистецтва, якщо приготувати її за рецептом кулінарки Елли Іванової. За її словами, таку кашу можна доповнити цукатами чи в'яленими ягодами. Подайте такий делікатес красиво. «Укутана» каша напевно сподобається всім у вашій родині.
— Такою кашею варто хоч іноді порадувати рідних людей, — каже Елла Іванова. — Вона ніжна та неймовірно смачна. А готується досить просто.
100 г круглого рису
2 столові ложки цукру
Сіль
5 яєць
100 г вершкового масла
350−400 г молока
Рис добре промити та відварити протягом трьох хвилин. Процідити й просушити на паперовому рушнику, розподіливши по ньому тонким шаром. Збити яйця до піни. Довести до кипіння молоко з вершковим маслом, цукром та сіллю. Додати до нього рис. Варити п'ять хвилин. Потім додаємо яйця та постійно помішуємо. Доводимо до кипіння. Накриваємо рушниками та теплою ковдрою. І даємо постояти 3−4 години.
І смачного!
Раніше фудекспертка Світлана Левицька запропонувала приготувати кашу, яку господині готували ще наприкінці ХІХ століття — авдіївську чи «гонорову».
Читайте також: Вівсянка зі смаком тірамісу: готується з вечора для сніданку
Фото з альбому Елли Іванової