Глінтвейн — це класика зими, і він чудово смакує не лише на різдвяних ярмарках, а й вдома. У жодному разі не давайте глінтвейну закипіти, інакше алкоголь випарується і зникне аромат — оптимальна температура в районі 70−80 градусів. Чим довше глінтвейн настоюється, тим ароматнішим він стає. Тому слід через деякий час видалити спеції, щоб вони не стали домінуючими, пише gutekueche. Нагадаємо ще один рецепт глінтвейну — вроцлавського ромового «гжанцю».
Інгредієнти:
- 3 палички кориці
- 1 лимон
- 1 апельсин
- 6 шт. гвоздики
- 1 літр червоного вина
- 4 ст.л. цукру
Інгредієнти для прикраси:
- апельсин
- 1 зірочка бодяну
- 2 палички кориці
Приготування:
Нагрівайте червоне вино зі спеціями та цедрою апельсина та лимона протягом 1 години під кришкою, але не давайте йому закипіти. Потім дайте глінтвейну настоятися не менше пів години. Потім перелийте його через сито і знову підігрійте перед насолодою, а потім розлийте у відповідні келихи. Додайте в келих скибочку апельсина, бодян, палички кориці та подавайте.
Замість цукру можна також підсолодити глінтвейн медом або кленовим сиропом.
Нагадаємо рецепт желе зі смаком глінтвейну.