Книга рецептів

Заварний хліб з цибулею: він вам точно сподобається, бо це дуже смачно

20:05 — 28 листопада 2024 eye 74

Цей хліб ідеально підходить до перших страв. «Смачненький і дуже ароматний, такий ви точно не знайдете в магазині», — ділиться фудблогерка Марина Гармаш, яка раніше давала рецепт печива з абрикосовим джемом.

Потрібно:

Приготування:

Цибулю наріжте кубиками, обсмажте на олії до рум'яного кольору. Під час смаження додайте 0, 5 ч. л. цукру та 0, 5 ч. л. солі

У 250 мл теплої води додайте цукор та дріжджі, залиште на 2 — 3 хвилини.

В миску просійте борошно, додайте 1 ч. л. солі, 2 ст. л. олії, чорний кунжут, сушену зелену цибулю, смажену цибулю, сухе молоко. Додайте воду з дріжджами та цукром, перемішайте. Влийте 250 мл окропу та ретельно перемішайте за допомогою ложки. Потім замісіть тісто руками. Воно м'якеньке, майже не липне до рук.

Накрийте миску, залишіть на 1 — 1, 5 години, для підходу. Один раз тісто треба обм’яти. Сформуйте заготовку, перекладіть на деко, застелене пергаментом. За бажанням посипте борошном, нанесіть лезом малюнок. Дайте підійти 20 хвилин.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів 40 — 60 хвилин.

Нагадаємо старовинний закарпатський рецепт мачанки до хліба.