Відомий кухар Євген Клопотенко, який недавно поділився лайфхаком від кримських татар, запропонував приготувати автентичну українську страву родом з Вінниччини
Кухар зазначив, що рецепт цієї страви передається з покоління в покоління вінничан. Декілька років назад стало відомо, що уланівську картоплю хочуть внести до нематеріальної культурної спадщини цього регіону.
Інгредієнти:
1 кг картоплі
500 мл олії
10 зуб. часнику
⅓ ч. л. солі
50−80 мл олії
Приготування:
Картоплю почистити й порізати на часточки.
Закипʼятити у глибокій сковороді 500 мл олії та викласти у неї картоплю. Можна робити це частинами, якщо вся картопля не вміщається.
Смажити картоплю до золотавого кольору. Готову картоплю викладати на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.
Для часникового соусу потовчити у макітрі 10 зубчиків часнику, ⅓ ч. л. солі. Змішати з 50−80 мл олії.
Полити картоплю соусом та дати 5 хвилин настоятися перед подачею.
Клопотенко радить брати картоплю невеликого, але однакового розміру, щоб часточки просмажувались рівномірно. Можна взагалі брати дрібну цілу картоплю.
Оскільки кухар не показав відео приготування, то пропонуємо ролик з сайту «Кулінарні рецепти».
Раніше ми вже розповідали, як готують «картоплю по-уланівськи» на Винничині.