Книга рецептів

Пісні голубці по-лемківськи: рецепт до Різдва від шеф-кухаря Валентини Кущ

13:11 — 9 грудня 2024 eye 2567

Невдовзі в Україні святкуватимуть Різдво Христове, а наразі триває піст, який закінчиться 24 грудня. Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася рецептом пісних голубців з картоплею - саме цей рецепт нещодавно було визнано нематеріальною спадщиною України.

Йдеться про «Лемківські голубці з картоплею». Про те, як їх готувати, кулінарка розповіла на своїй сторінці у соцмережах та надала кілька порад тим, хто захоче зробити такі голубці.

Інгредієнти:

Для соусу:

Читайте також: Дуже смачні та чудово тримають форму: рецепт незвичайних голубців від Наталії Калніної

Приготування:

«Я до своїх голубців додала просто сметану та зелень. Смачно ще посмажити гриби в сметанному соусі чи зробити шкварки з цибулею», — додає Валентина Кущ.

За її словами, картопляну начинку можна робити як з вареної, так і сирої картоплі, або поєднуючи їх: «Варіантів безліч, але з чисто сирої голубці виходять більш ніжні і м*якенькі. З додаванням готової вони будуть більш цупкі».

Також голубці можна не запікати, а варити. Але в першому варіанті вони не будуть «водянистими». А до томатного соусу можна ще додати пару ложок сметани.

Раніше Тетяна Литвинова запропонувала рецепт «ледачих» голубців, приготувавши їх у вигляді пирога.

Фото — скріншот