Книга рецептів

Українське золото: смачнющі котлетки з цільнозерновою пшеницею

10:43 — 18 грудня 2024 eye 100

Невдовзі настане Різдво, на яке українці намагаються приготувати святкову кутю. Пшеницю для неї обирають заздалегідь і часто буває так, що господиня купить зерна більше, ніж потрібно. На цей випадок є цікавий рецепт м’ясної страви на кшалт гречаників, але з пшениці, розповів відомий популяризатор української кухні Євген Клопотенко.

На його думку, цільнозернову пшеницю незаслужено виключили з переліку продуктів для смачних страв.

«А це ж наш символ, наше українське золото, цінність якого важко переоцінити. Вона (пшениця. — Авт.) дуже корисна, смачна і легко готується», — зазначив кулінар.

Інгредієнти:

Приготування

Пшеницю добре промити, залити 500 мл води, дрібку солі. Довести до кипіння і готувати 30−40 хвилин.

Цибулю нарізати дрібним кубиком і обсмажити на олії.

Фарш викласти в миску, змішати зі смаженою цибулею та відвареною пшеницею. Добре перемішати, посолити і поперчити.

Робочу поверхню добре притрусити борошном. Сформувати на ній пшеничники (метод схожий з формуванням сирників).

Обсмажити на олії з обох сторін до утворення шкоринки.

Викласти пшеничники у форму для запікання. Сметану розвести з водою 100 мл, залити котлетки і поставити в розігріту духовку на 15−20 хвилин.

Подати на стіл, поливши соусом.

Також до різдвяних свят смакуватиме й домашня куряча ковбаска за рецептом Клопотенка.