Наближаються Різдвяні свята. Українці вже збирають рецепти салатів, які будуть готувати до святкового столу, шукають відео, як краще нарізати овочі до свят.
Але на Різдво після посту готують й м'ясні страви, однією з яких може стати запечена качка зі сливами, за рецептом Тетяни Литвинової.
Інгредієнти:
- Качині ніжки — 4 шт.
- Сливи — 500 г
- Вершкове масло — 50 г
- Свіжий чебрець — 2 пучки
- Соєвий соус — 100 г
- Журавлинний соус — 240 г
- Часник — 1 головка
- Цукор — 80 г
- Пюре з гарбуза для подачі (гарбуз — 1 кг, вершкове масло — 50 г)
Приготування:
Гарно зачищену качку, а саме ніжки, відправити у розігрітий казанок чи сковорідку з високими бортами.
Додати три-чотири зубки часнику, 300 мл теплої води та всю сливу. Закрити кришкою й тушкувати.
Пізніше додати соєвий соус і цукор.
Тушкуватись качка повинна півтори-дві години, все залежить від її розміру. Перевіряти на готовність виделкою.
Якщо птиця буде м'яка, кришку зняти й випарувати соус до консистенції, коли він стане карамельний. Цією глазур'ю можна полити качку зверху.
Детально всі нюанси приготування блогерка показала у відео.
Нагадаємо й про рецепт скумбрії від Тетяни Литвинової, який можна також використати для приготування святкової вечері.