Капуста з грибами та сушеною журавлиною — смачний варіант однієї зі страв на Святвечір. Варто спробувати перевірений, суперпростий рецепт, пише польське видання Aniagotuje.
Інгредієнти:
Приготування:
Сушені гриби залийте двома склянками холодної води, накрийте кришкою і поставте в сухе прохолодне місце на 10−12 годин, а краще на ніч. Гриби вберуть частину води й розм’якнуть. Вода потемніє, а гриби трохи розбухнуть.
У велику каструлю з товстим дном наливаємо 6 столових ложок рослинної олії для смаження (можна більше). Встановіть конфорку на середню або трохи меншу потужність. У каструлю з розігрітим жиром викласти очищену і дрібно нарізану цибулю. Смажте близько 5 хвилин, поки цибуля не стане напівпрозорою, але не підрум’яняться занадто сильно.
Додайте в каструлю очищену і натерту моркву і близько 80 грамів цілої сушеної журавлини (можна більше). Якщо ви порізали журавлину, це теж підійде. Все перемішуємо і смажимо 10 хвилин (без кришки).
Після закінчення цього часу додайте гриби разом з водою, в якій вони замочувалися. Також додайте: 2 лаврових листки; 4 зерна запашного перцю; чайна ложка цукру; абсолютно плоска чайна ложка меленого перцю; по половині чайної ложки орегано і чебрецю.
Для цієї страви потрібен кілограм квашеної капусти. Перевірте смак капусти і вирішіть, чи краще її промити, чи залишити більш кислою. Відціджену квашену капусту також можна нарізати. Додайте її в каструлю і ретельно все перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте близько години, а то й довше. Час від часу помішуйте.
Капусту з грибами й журавлиною можна підігрівати. У розігрітому стані страва смакує ще краще.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт різдвяних пампухів з маком та шоколадом — традиційного українського смаколика. Також на свята порадуйте близьких смачними чизкейками у яблуках.