Книга рецептів

Тертий пиріг з яблуками по-польськи: найсмачніше — з морозивом чи збитими вершками

13:11 — 2 січня 2025 eye 2130

Часто тертий пиріг («Віденське печиво») готують з джемами та варенням, або ж із свіжими ягодами. А якщо готувати цей десерт з яблуками, безе та крамблом, то вийде польский тертий пиріг, рецептом якого ділиться кулінарний ресурс «Шуба».

Під час підготовки до приготування польського тертого пирога рекомендують охолодити борошно та вершкове масло, аби він був розсипчастим. А для того, аби смак начинки став інтенсивнішим, до яблук можна додати цедру лимону або мускатний горіх. Подавати пиріг краще з морозивом або збитими вершками.

Інгредієнти:

Для пісочного тіста:

Для яблучної начинки

Для безе:

Читайте також: Королівський сирник до чаю: рецепт смачного тертого пирога, який сподобається всім

Приготування:

Раніше кулінар Марина Гармаш розповідала, як вона готує тертий пиріг з повидлом на смальці.

Фото Pixabay