Справжні котлети по-київськи (у світі їх знають як Chicken Kyiv) вміють готувати далеко не всі. Але екс-суддя шоу «МастерШеф», а нині популярна фудблогерка Тетяна Літвінова запропонувала не надто обтяжувати себе вже на початку року і приготувати так би мовити лайт-версію відомої страви, взявши за основу не куряче філе, а фарш з нього.
Інгредієнти (на 10 шт):
Для л’єзона:
Приготування
Починати Тетяна радить з приготування зеленого масла, яке потім гарно витікатиме з котлеток. Для цього 170 г вершкового масла перебийте в блендері з порізаною зеленню (скажімо, кропом) і дрібкою солі.
З готової суміші за допомогою харчової плівки сформуйте таку собі ковбаску і покладіть в морозильну камеру на 15−20 хвилин.
Тим часом до фаршу додайте трошки солі, чорний перець та 1 яйце. Добре вимішайте і відбийте (ось вам і післяноворічна руханка, а заодно і кулінарна психотерапія).
Поставте на плиту олію для обсмаження котлет (для його підігріву) і починайте їх формувати.
Для цього візьміть трохи фаршу в руку, розрівняйте його, покладіть в центр шматочок замороженого зеленого масла і добре закрийте котлету з усіх боків.
Сформовану котлету треба опустити спочатку в борошно, потім — в яєчний л’єзон (яйця з додаванням води в однорідній консистенції) і лише потім — в панірувальні сухарі.
Акуратно покладіть сформовану котлету в розігріту олію і обсмажте протягом 11−12 хвилин (проте час обсмаження, звичайно, залежить від розміру котлет).
Після смаження викладіть свій витвір на серветку — щоб зайвий жир стік.
Смачного!
Ви також можете потішити рідних котлетами Cordon Bleu (Кордон блю) за рецептом переможця 7 сезону шоу «МайстерШеф» Вадима Бжезінського (Пави).
Фото скрін відео