Книга рецептів

Сало у духовці: Ольга Матвій порадила, як зробити його смачним та ніжним

18:45 — 7 січня 2025 eye 3424

В Україні тривають новорічні свята, коли заведено приймати гостей і самому відвідувати рідних і близьких. Тому господиням точно знадобляться рецепти ситних м’ясних страв, як-от запеченої підчеревини з яблуками, апельсинами та цукатами. Саме таку приготувала цими днями відома фудблогерка з Маріуполя Ольга Матвій.

З початком великої війни вона почала більше готувати страв української кухні, надаючи їм сучасного і навіть модного вигляду.

Так вона зробила й цього разу, хоча страву назвала геть просто «Сало в духовці».

Насправді це абсолютно святковий шедевр, причому з азійськими нотами (завдяки соєвому соусу та рисовому оцту).

Отже підготуйте:

Приготування

Підготовлений шматок сала натріть сіллю, медом та майонезом (за бажанням нашпигуйте часником), полийте соєвим соусом та оцтом і залиште промаринуватися (можна на ніч).

Промариновану заготовку покладіть у пакет для запікання чи у керамічну форму (в цьому разі його треба загорнути у фольгу) і запікайте протягом 1,5 години.

Наостанок відкрийте сало, аби утворилася скоринка.

Також радимо приготувати до святкового столу яскраву і ніжну свинину з грибами.