Книга рецептів

Сегединський гуляш: рецепт традиційного закарпатського частування від Мирослави Пекарюк

13:58 — 3 лютого 2025 eye 584

Учасниця 12-го сезону кулінарного шоу «МайстерШеф» Мирослава Пекарюк, яка раніше розповідала, як приготувати «Велятинську дзяму», поділилася рецептом ще однієї страви закарпатської кухні — сейкельского чи сегединського гуляша.

Власне, сегединський гуляш є й серед страв чеської та словацької кухонь. І подається він однаково — з кнедликами. У тому числі й у Закарпатті. Рецепт цієї страви, яку, наприклад, в Угорщині не вважають гуляшем, бо серед інгредієнтів є капуста, Мирослава Пекарюк виклала на своїй сторінці у соцмережах.

Інгредієнти:

Читайте також: Краще, ніж лобіо: готуємо пісну пасулю по-закарпатськи

Приготування:

Ексклюзивний матеріал «Знаменитий закарпатський сливовий леквар — це повидло, яке готують без цукру», — кулінарка Оксана Вознюк" читайте на сайті «ФАКТІВ».

Фото — скріншот