І дорослі, і особливо діти ніколи не відмовляться з’їсти зранку солодкі панкейки, рецепт яких прийшов до нас з Америки. Зовні вони нагадують пишні млинці, проте між ними є відмінності — як за складом та способом приготування, так і за смаковими якостями. Так у панкейки, як правило, додається розтоплене вершкове масло — воно надає їм особливого смаку, а ще через цей складник дозволяє смажити панкейки на сухій сковороді або ж з невеликою кількістю олії.
А фудблогерка Лілія Цвіт поділилася рецептом сирних панкейків з маком, які нещодавно почала готувати рідним на сніданок.
«Сирні панкейки з маком — не лише смачні, а ще й корисні, крім того, готуються дуже швидко», — говорить вона.
Інгредієнти:
Приготування
До сиру додаємо яйця, цукор, трішки ванільного цукру і все розтираємо ложкою до однорідної маси, після чого додаємо борошно і розпушувач.
Останній штрих — додавання сухого маку, який вносить до страви особливу цікавинку.
Обсмажуємо панкейки на сковороді з обох сторін до золотистого кольору (можна смажити без олії).
Наші панкейки виходять м'якесенькі і дуже ніжні, а подавати їх можна з медом або ж із солодким сиропом, який гарно стікатиме по гірці ранкової випічки.
Також чудовим сніданком у неділю стануть зелені шпинатні млинці з начинкою з домашнього сиру.