Триває період Великого посту, коли віруючі не вживають продукти тваринного походження, замінючи їх на страви з овочів. Гарним варіантом пісної закуски буде й ікра з українського суперфуду — буряка.
Як її приготувати, розповіла фудекспертка Світлана Левицька, яка раніше виклала рецепт квасолі, тушкованої з цибулею.
Що потрібно:
Хід приготування
Овочі натерти сирими на крупну тертку, викласти у посуд для запікання з кришкою, влити, перемішати і залишити томитись в духовку до розмʼякшення при температурі ~ 160 градусів (близько години).
Поставити ікру на плиту, додати томат і тушкувати до повного випарювання вологи.
Наприкінці додати всі спеції та оцет.
Готово!
«Найкраще смакує охолодженим. А на другий день — це взагалі…», — розповідає блогерка.
Також «ФАКТИ» розповідали, як моментально зварити буряк.