Книга рецептів

Смачно у пост: «максимально бюджетна» ікра з буряків

10:51 — 9 березня 2025 eye 165
Ікра з буряка. Фото Insagram

Триває період Великого посту, коли віруючі не вживають продукти тваринного походження, замінючи їх на страви з овочів. Гарним варіантом пісної закуски буде й ікра з українського суперфуду — буряка.

Як її приготувати, розповіла фудекспертка Світлана Левицька, яка раніше виклала рецепт квасолі, тушкованої з цибулею.

Що потрібно:

Хід приготування

Овочі натерти сирими на крупну тертку, викласти у посуд для запікання з кришкою, влити, перемішати і залишити томитись в духовку до розмʼякшення при температурі ~ 160 градусів (близько години).

Поставити ікру на плиту, додати томат і тушкувати до повного випарювання вологи.

Наприкінці додати всі спеції та оцет.

Готово!

«Найкраще смакує охолодженим. А на другий день — це взагалі…», — розповідає блогерка.

Також «ФАКТИ» розповідали, як моментально зварити буряк.