Книга рецептів

Пиріг з сирно-маковою начинкою: готуйте у будні і на свята

20:08 — 10 березня 2025 eye 2593
Пиріг з сирно-маковою начинкою

Докладати масу зусиль і витрачати багато часу, щоб десертна випічка вийшла красивою і смачною, зовсім не обов'язково. Ось, наприклад, пиріг із сирно-маковою начинкою вийде навіть у новачка. Ароматне тісто і водночас насичена та ніжна сирна начинка з маком. А який апетитний вигляд! Ці ласощі точно не залишаться непоміченими, ділиться кулінарка Наталія Стасишина.

Тісто:

Начинка:

Приготування:

Масло кімнатної температури, цукор і яйце добре перемішати. Додати до просіяного борошна з розпушувачем. Замісити тісто (місити недовго, просто щоб з'єдналось). Форму 20−22 см змастити маслом викласти тісто і сформувати основу з бортиками. Поставити в холодильник на 0,5 — 1 годину.

Сир перебити блендером або пропустити через сито. Додати яйця, цукор, ванільний цукор, крохмаль. Все перемішати до однорідної маси.

Розділити на 2 нерівні частини. До меншої частини додати підготовлений мак.

У форму з тістом викладати по ложці макову і сирну начинки. Випікати при температурі 180−190 градусів 45−55 хвилин. За бажанням можна прикрасити.

Нагадаємо рецепт смачного завиванця з маком.