Багато заходів, як відомо, завершуються фуршетом, під час якого гості можуть підкріпитися та поспілкуватися. Однак далеко не всі знають правила поведінки на фуршеті, що може призвести до втрати репутації в колі колег і ділових партнерів.
Ось типові помилки, яких слід уникати.
По-перше, взявши їжу, відійдіть від столу і таким чином надайте можливість узяти її іншим.
По-друге, не варто накладати на тарілку гору їжі. Візьміть не більше чотирьох видів закусок, які матимуть естетичний вигляд на тарілці.
По-третє, на одну тарілку не заведено поміщати м'ясні та рибні закуски. Виберіть щось одне. Вкрай неестетично на одній тарілці виглядають холодні закуски і десерти одночасно.
По-четверте, не варто кричати колезі на весь зал: «Скільки пиріжків з капустою тобі взяти?» На фуршеті кожен бере собі їжу сам.
По-п'яте, не беріть з фуршетного столу їжу додому, якщо вам її не запропонували взяти організатори заходу.
Пам'ятайте, що репутацію можна втратити дуже швидко, а от напрацьовується вона роками.
Нагадаємо рецепт канапок із крабовими паличками та базиліком — чудову ідею для порційної подачі їжі на фуршеті, зокрема організованому в колі друзів і сім'ї.
Фото з альбому Ольги Сметанської