Книга рецептів

Ромові баби: дуже простий рецепт без опари та довгого замісу

21:58 — 29 березня 2025 eye 537

Ромова баба — ласощі, які подобаються багатьом. А приготувати смаколика, виявляється, нескладно. Але, звісно, треба приділити цьому час.

Рецептом поділилася кулінарка із Кривого Рогу Елла Іванова.

— Всього з 200 грамів борошна приготуйте 12 маленьких ромових баб — без опари та довгого замісу, — каже Елла Іванова.

Ромові баби

Для тіста

Просочення

Для глазурі

Замісити тісто із зазначених інгредієнтів. Помістити в тепле місце, накривши миску з тістом марлею або харчовою плівкою з отворами. Тісто має збільшитися у 2−3 рази. Ділимо тісто на порції та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 10−15 хвилин.

Готуємо цукровий сироп, трохи охолоджуємо, додаємо ром. Просочуємо баби теплим сиропом із ромом. Покриваємо сумішшю цукрової пудри та лимонного соку.

І смачного!

Раніше відома кулінарка Ліза Глинська поділилася рецептом курячих котлет з ананасом у духовці.

Фото з альбому Елли Іванової