Книга рецептів

Ароматні ферментовані яблука: готуються так просто, що ви здивуєтеся

22:00 — 2 травня 2025 eye 3065
ферментовані яблука. Фото кулінарки Елли Іванової

Якщо ви хочете приготувати щось незвичайне, приготуйте ферментовані яблука. Це так просто, що ви здивуєтеся. Ферментовані овочі та фрукти зараз дуже популярні у багатьох країнах Європи. У ресторанах ці смаколики коштують недешево. А в домашніх умовах така страва досить бюджетна.

Рецептом поділилася кулінарка Елла Іванова.

— Готується страва швидко й виходить дуже смачною, — каже Елла Іванова. — Скуштуйте — і, напевно, ви захочете приготувати їх не раз. Пригощайте делікатесом рідних та близьких. Ця страва дуже красива, має апетитний вигляд на столі.

Ферментовані яблучка

Беремо 4 великі яблука
1 літр води
20 г солі
Суміш перців
1 часник
1 гвоздика

Можна додати кріп та перчик чилі

У воду кладемо спеції та сіль, потім — великі шматочки яблук у шкірці, попередньо очищені від серцевини. Накриваємо нещільно марлею або спеціальною кришкою для ферментування. Витримуємо за кімнатної температури 3−5 діб. Щодня трохи збовтуйте.
Зберігаємо в холодильнику. І смачного!

Раніше Елла Іванова поділилася рецептом незвичайного салату, який готується у банці.

Читайте також: Незвичайні фаршировані яйця: смачно та красиво, як у ресторані

Фото Елли Іванової