Відома фудекспертка Світлана Левицька, яка раніше виклала рецепт слойок з кремом, розповіла, як приготувати полуницю у желе.
«Полуниця у желе! Edition для любителів битого скла. Зберігайте. Неймовірно ніжний десерт, який готується легко, а виглядає оригінально!» — написала вона.
Інгредієнти:
- Полуниця — скільки влізе в пляшку
- Желатин — 18 г
- Вода — 150 мл
- Сметана — 350 г
- Згущене молоко — 150 г
- Цукрова пудра — 100−150 гСпосіб приготування:
«Нанизуємо полуницю на шпажки й викладаємо в обрізану пряму, не фігурну пластикову пляшку. Я для надійності просушила її серветкою. Желатин заливаємо водою й залишаємо набрякнути. Змішуємо сметану, згущене молоко і пудру до однорідності. Желатин розчиняємо на вогні (не кип’ятимо!) і вливаємо до суміші. Заливаємо полуницю, охолоджуємо до повного застигання. Розрізаємо пляшку, дістаємо желе, нарізаємо — і подаємо», — розповіла фудекспертка.
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати торт «Бите скло» з печивом. Його обов'язковими інгредієнтами є сметана чи вершки.