Час прискорюється при наближенні до свята Великодня. Хочеться все встигнути, але іноді здається, що це нереально. Залишається шукати швидкі рецепти паски та інших ласощів.
Про те, як приготувати паску на жовтках, «ФАКТАМ» розповіла кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.
— Важливо пекти за перевіреною рецептурою, — каже Елла Іванова. — Я постійно випробовую нові варіанти. І якщо випічка раптом не вийшла, більше цей рецепт не використовую. Паску на жовтках печу вже не перший рік — виходить чудово.
Паска на жовтках
(з розрахунку на одну велику або п'ять маленьких пасок)
Інгредієнти для опари:
- 100 г теплого молока;
- 7 г сухих дріжджів;
- 5 г цукру;
- 100 г борошна.
Інгредієнти для тіста:
- 250 г борошна;
- 8 жовтків;
- 60 г цукру;
- 2 г солі;
- 100 г цукатів;
- цедра та сік 1 апельсина;
- 80 г вершкового масла;
- 10 г ванільного цукру.
Приготування:
У мисці з'єднуємо тепле молоко, 5 г цукру, дріжджі. Додаємо 100 г борошна. Накриваємо миску і витримуємо 2 години при кімнатній температурі.
Збиваємо жовтки з цукром, ванільним цукром та сіллю, додаємо опару та борошно. Добре вимішуємо 10 хвилин. Потроху додаємо масло. Добре вимішуємо тісто. Тісто має відставати від рук та столу.
У цукати додаємо сік та цедру апельсина. Залишаємо в прохолодному місці на кілька годин. Додаємо в тісто цукати й залишаємо на 3−4 години. Розкладаємо по формах і чекаємо, коли тісто збільшиться в об'ємі. Випікаємо при температурі 170 градусів до готовності. Смачного!
— Який головний лайфхак в створенні пасок?
— Не перепекти! Паска на жовтках дуже ніжна і смачна. А рецепт, як бачите, дуже простий.
— Що б ви побажали читачам «ФАКТІВ»?
— Віри, надії, любові та терпіння. Нехай все буде добре!
Читайте також: Сирна паска без випікання зі смаком снікерса: смачно і незвично
Фото з альбому Елли Іванової