Рецептів пасок багато не буває. У кожної людини свій смак. А ви пробували паску з додаванням коньяку?
Легким рецептом такої паски з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова.
— Я перепробувала багато рецептів — на жовтках, на сметані, на молоці, — каже Елла Іванова. — Вони всі різні, але мені хотілося знайти рецепт, щоб отримати суперрезультат. Рецепт паски на коньяку хороший своєю простотою та цікавою технологією. Інгредієнтів багато — виходить багато пасок, тому сміливо можете ділити продукти за рецептом на дві частини.
Паска на коньяку
Інгредієнти:
- 1 літр топленого молока
- 1 кг цукру
- 500 г вершкового масла
- 10 яєць
- 3 жовтки
- 150 г дріжджів
- 30 г ванільного цукру
- 200 г родзинок
- 50 г коньяку
- 1 чайна ложка солі
- 2,5 кг борошна
Приготування:
Яйця трохи збити з цукром, додати тепле молоко та дріжджі. Все добре перемішати. Масло нарізаємо на шматочки та додаємо в основну масу, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 8 годин.
Додаємо сіль, запарені родзинки, коньяк, ванільний цукор, борошно. Замішуємо тісто. Залишаємо на 40 хвилин, далі розкладаємо по формах.
Даємо ще тісту піднятися вдвічі. Випікаємо при температурі 170 градусів до готовності. На ще теплі паски наносимо глазур. Смачного!
Читайте також: Сирна паска без випікання зі смаком снікерса: смачно та незвично